רכיבים (6 מנות)
• חצי ק”ג כוסמת יבשה
• סלסלה של פטריות שמפניון – פרוסות
• בצל יבש גדול – קוביות קטנות
• שני פלפלים אדומים – קוביות קטנות
• גזר – מגורר גס
• ארבע שיני שום – כתושות
• שתי עגבניות גדולות – קוביות
• שלוש כוסות מים רותחים
• כף אבקת מרק עוף
• מלח ופלפל לפי טעם
• חבילת פטרוזיליה – קצוצה
• ארבע כפות שמן זית
אופן ההכנה
1. את השמן מחממים בסיר רחב
2. מוסיפים את הירקות לפי הסדר : בצל, שום כתוש, פלפלים, גזר ועגבניה.
3. מאדים את הירקות כעשר דקות עד ריכוך קל.
4. שוטפים את גרגרי הכוסמת במים רותחים ומוסיפים אותם לסיר עם הירקות, מאדים מספר דקות.
5. יוצקים שלוש כוסות מים רותחים.
6. מוסיפים תיבול – אבקת מרק, מלח ופלפל שחור.
7. מביאים את התבשיל לרתיחה, מנמיכים את עוצמת הלהבה, שמים מכסה ומבשלים עוד כחצי שעה.
8. כאשר התבשיל מוכן לאכילה מוסיפים פטרוזיליה ומגישים.
מאת דר’ אולגה רז, PhD, תזונאית קלינית, מנחת קבוצות הרזיה, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה במרכז הרפואי איכילוב
בחזרה לרשימת מתכונים דיאטטים מבית אולגה רז
זה הזמן לנצל את כוחה של הקבוצה בשיתוף עם הידע הרב בשיטת אולגה רז. לרדת במשקל בכיף ולעבור לאורח חיים בריא יותר. מלא/י את הטופס הבא ונחזור אליך לפרטים נוספים ללא כל התחייבות מצדך.
אם גם אתם רוצים ללמוד להכין אוכל בריא, טעים ולא משמין עבורכם ועבור בני משפחותיכם, תפנו לדר’ אולגה רז ותרשמו לקבוצות או לייעוצים אישיים ותשנו לכם את החיים במספר: 0524266934 או 036094147 או צרו איתנו קשר דרך האתר.