מומלץ לצרוך בין 1-2 מנות שמן זית או קנולה, כדי לסייע בשמירה על רמות תקינות של כולסטרול בדם. ניתן להשתמש בתחליפי שמן – כל מנה בקבוצה זאת שווה לכף אחת של שמן (כ-80 קלוריות).
- אבוקדו: 1/4 קטן
- טחינה: 1 כף גולמית, 3-2 כפות מדוללת
- אגוזים וזרעים: 5-6 אגוזים או 10 פיסטוקים או שקדים או בוטנים
- זיתים: 10 יחידות
- מיונז: 1 כף מיונז רגיל, 2 כפות מיונז מופחת קלוריות
- רוטב לסלט: 1 כף רוטב סלט, 2 כפות רוטב לייט
- מרגרינה רכה: 1 כף
- תחליפים פחות מומלצים מבחינה בריאותית:
– 1 כף חמאה
– 1/5 כוס חלב קוקוס
– 2 כפות קצפת או שמנת
מאת דר’ אולגה רז, PhD, תזונאית קלינית, מנחת קבוצות הרזיה, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה במרכז הרפואי איכילוב
גם אתם רוצים ללמוד להכין אוכל בריא, טעים ולא משמין עבורכם ועבור בני משפחותיכם? תפנו עכשיו לדר’ אולגה רז ותרשמו לקבוצות או לייעוצים אישיים ותשנו לכם את החיים במספר: 0524266934 או 036094147 או צרו איתנו קשר דרך האתר.