2 פרוסות לחם קל שוות ערך ל:
- 1 פרוסת לחם מלא/כפרי/שיפון/אחיד
- 1/3 פיתה רגילה/מלאה
- 3 פריכיות אורז
- 3-4 פתית
- 2 לחמית
- 1 כוס מבושלת של:
– פסטה מקמח דורום
– אורז בסמטי או מלא
– קוסקוס
– בורגול
– כוסמת
– גריסים
– קינואה
– קטניות: עדשים, שעועית יבשה, אפונה גרגרי חומוס, פול, סויה
- 3-4 כפות קוואקר
- 4-5 כפות דגני בוקר מלאים
- 1 יחידה קטנה בטטה/תפוח אדמה
מאת דר’ אולגה רז, PhD, תזונאית קלינית, מנחת קבוצות הרזיה, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה במרכז הרפואי איכילוב
גם אתם רוצים ללמוד להכין אוכל בריא, טעים ולא משמין עבורכם ועבור בני משפחותיכם? תפנו לדר’ אולגה רז ותרשמו לקבוצות ותשנו לכם את החיים במספר: 0524266934 או 036094147 או צרו איתנו קשר דרך האתר.