ארוחת החג – איך להימנע מתחושת הנפיחות בבטן?

ארוחות חג הן מסורת נפלאה, מדובר בהזדמנות מצוינת להיפגש עם החברים והמשפחה, להתענג על מגוון מטעמים ולהרים כוסית לכבוד המאורע.

אולם, לזלילה הגדולה יש גם מחיר, לא רבים מודעים לכך, שארוחת חג ממוצעת יכולה לעלות 2,000-2,500 קלוריות לפחות. לכן, אין זה פלא שרבים מתקשים לעמוד בעומס האוכל העשיר, והגוף מגיב בהתאם. עייפות, ישנוניות, צרבת חזקה ובעיקר תחושת כובד ונפיחות בבטן הינן תחושות שכיחות ביותר הפוקדות רבים לאחר ערב החג.

מה עושים כדי להימנע מתחושות אלה?

לא פעם דיברנו על דיאטה ותזונה נכונה בראש השנה והיום נראה כמה כללים שאני מציעה להקפיד עליהם על מנת לעבור את החג בקלילות ולהפחית את הסיכוי לסבול מנפיחות בבטן ומתופעות לא נעימות אחרות:

  1. מתנו את השימוש בשמן ובסוכר: העצה הבאה מיועדת בראש ובראשונה למי שאחראי על בישול ארוחת החג: הפחיתו את כמות השמן הכללית שבה תכננתם להשתמש, וגם את כמות הסוכר.  צמצמו את מבחר המאכלים המטוגנים, העדיפו לאפות, ונסו לא לשלב סוכר במאכלים שאינם מחייבים זאת. אם אין ברירה תוכלו להשתמש בממתיקים מלאכותיים או ב”סטיבייה”. מובטח שהאוכל יצא לא פחות טעים, והסועדים ירוויחו מכך.
  1. זכרו שאתם לא חייבים לטעום מכל דבר: את הכלל הזה כדאי לאמץ בכל הזדמנות שבה אתם מתארחים או מארחים, ולא רק בערב החג. זכרו שאין כל סיבה לטעום מכל הבא ליד. אתם אלה שמחליטים מה לאכול! כדאי להביא בחשבון שהטעימות בזמן הבישול, למשל, עלולות לתרום למשקלכם בין קילו לקילו וחצי במהלך החג.
  1. אכלו משהו לפני היציאה מהבית: רבים מאיתנו “חוסכים” קלוריות במהלך היום ולא אוכלים, כדי ליהנות יותר מארוחת החג שמתקיימת בערב, אבל הרגל זה אינו מומלץ. חשוב לאכול באופן רגיל במהלך היום, ואף לדאוג לארוחה קלה לפני היציאה מהבית. שתי פרוסות לחם מלא עם ממרח מזין, כמו טחינה או אבוקדו, יכולות למתן את תחושת הרעב העזה העלולה לפקוד אתכם כבר בתחילת הארוחה. בצורה כזאת, סביר להניח שתוכלו להיות בשליטה טובה יותר, ולא “תתנפלו” על כל מה שמגישים.
  1. לבשו בגדים הדוקים: יכול להיות שאתם מתכננים ללבוש בגד רחב בתקווה להסתיר את הבטן הצפויה להתנפח לאחר הארוחה. אם כך, כדאי שתביאו בחשבון שדווקא לבישת בגד צמוד תגרום לכם להרגיש טוב יותר את הנפיחות המתפתחת. כך, תוכלו להקשיב לגוף שלכם, לעצור בזמן ולהימנע מהחמרת המצב.
  1. העדיפו קינוח אישי: במקום לזלול משלל הקינוחים המוגשים לשולחן, נסו להצטייד בקינוח אישי, כגון: מיני עוגה (קאפקייק)/פרוסת עוגה או סלט פירות בקערה אישית. בניגוד לקינוחים השכיחים שרבים מאתנו נוטים להפריז בצריכתם, דווקא קינוח אישי קטן יסייע לשלוט טוב יותר על כמות הסוכר הנצרכת.

 

ואם בכל זאת לא עמדתם בפיתוי – מה אפשר לעשות כדי להקל?

אחרי שהבנתם מה כדאי לעשות כדי להימנע מתחושות לא נעימות בבטן לאחר הארוחה, הנה כמה טיפים נוספים, שיעזרו לכם להקל על הנפיחות במקרה שלא תעמדו בטיפים הקודמים.

  1. נוחו: אחרי הארוחה הגדולה כדאי להקפיד על כמה שעות שינה איכותיות. שינה היא כלי חשוב בייעול תהליך העיכול.
  1. בחרו בקפידה את השאריות שתבחרו לשמור במקרר: לפני שאתם מצטיידים בקופסאות אוכל לכל השבוע, שקלו להשאיר את כל מה שמטוגן או מתוק אצל המארחים. אחרי הכל, כשיש פיתויים בבית, קשה מאוד לעמוד בפניהם.
  1. שתו חליטת שומר: מספרים שחליטת שומר מסייעת להקל על גזים במערכת העיכול שעלולים להופיע אחרי זלילות. כדאי לנסות, אם לא יועיל – לא יזיק.
  1. נצלו את ימי החג הנותרים לפעילות גופנית: פעילות גופנית תורמת רבות לתנועתיות מערכת העיכול ומקלה על תופעות כמו עצירות וגזים. נצלו את ימי החג שנותרו להליכה בטבע ולטיול אופניים משפחתי.

 

ולסיכום, ארוחת החג עתירה במאכלים, שחלקם עלולים לגרום לתחושת מלאות ונפיחות בבטן. כדי להימנע מכך, רצוי למתן את השימוש בשמן ובסוכר במהלך הבישול ולהמעיט בטעימות מכל הבא ליד. אם לא עמדתם בפיתוי הזלילה, נסו לנוח, שתו חליטת שומר והימנעו משמירת שאריות מטוגנות או קינוחים מהחג. שיהיה חג שמח!

 

אם גם אתם רוצים לדעת וליישם איך לרדת במשקל ולשפר את בריאותכם, תפנו לדר’ אולגה רז בטלפון  0524266934 או 036094147 או צרו איתנו קשר עכשיו בטופס באתר