צריכה מופרזת של סוכר נקשרת למגוון מחלות כרוניות, כולל השמנת יתר, סוכרת מסוג 2, ומחלות
לב. כאשר אנו צורכים יותר מדי סוכר, זה יכול להוביל לתנגודת לאינסולין, שעלולה להוביל בסופו של
דבר לסוכרת והשמנה. צריכת סוכר יכולה גם להעלות את רמות הטריגליצרידים בדם, מה שמהווה
גורם סיכון בלתי תלוי למחלות לב. נזק נוסף שסוכר – ובמיוחד סוכר פירות, פרוקטוזה – עלול לגרום
לו הוא כבד שומני.
כמו כן עודפי הסוכר פוגעים בחיידקי המעיים המשפיעים על בריאות שלנו.
בנוסף לדאגות הבריאותיות הללו, צריכת יתר של סוכר עלולה גם לגרום לסוג מסוים של דלקת כרונית
נמוכת עוצמה בגוף, שעלולה להוביל למגוון בעיות בריאותיות אחרות, כמו מחלות לב, סוכרת, יתר
לחץ דם, תסמונת מטבולית ועוד.
אחד מסוגי נזקי הסוכר הידועים ביותר הוא עששת. החיידקים בפה ניזונים מסוכר ומייצרים חומצה,
שעלולה לשחוק את אמייל השן ולהוביל לחורים.
כדי למזער נזקי סוכר, מומלץ להגביל את צריכת הסוכרים מכל הסוגים, כולל סוכר לבן, סוכר חום,
סילאן, סוכר פירות (פרוקטוזה), דבש, מייפל, ריבה, סירופ תירס, סירופ גלוקוזה, וכד’, ולהתמקד
בתזונה מאוזנת העשירה באבות מזון, כמו פחמימות מורכבות, חלבון ושומנים בריאים. למי שיש
נטייה לכבד שומני כדאי לצמצם מאוד את צריכת הפירות.
במקום סוכר אפשר להשתמש בתחליפי הסוכר המאושרים על ידי ה-FDA, שביניהם אספרטיים וסכרין
הידועים לשמצה שלא בצדק, וכמובן סוכרלוז, אריטריטול, וסטיביה.
ג’לטין הוא חלבון המופק מקולגן, המצוי בעור, בעצמות, וברקמת החיבור של בעלי חיים כגון פרות,
ודגים. ג’לטין משמש בדרך כלל כחומר ג’ל במזון, במיוחד בקינוחים כגון ג’לי, מרשמלו וסוכריות גומי.
בנוסף לשימוש במזון, לג’לטין יש מספר יישומים נוספים. הוא משמש לעתים קרובות בתרופות כציפוי
לכדורים וכמוסות, וגם במוצרים קוסמטיים מסוימים, כגון מסכות פנים ועוד.
ג’לטין נחשב בטוח לצריכה על ידי מנהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA), למעט הסובלים מאלרגיה
אליו. עם זאת, חשוב לציין כי הג’לטין מופק ממקורות מן החי, ולכן אינו מתאים לצמחונים או טבעונים.
מאמרים נוספים שקשורים למחלות שהוזכרו במאמר:
יש לכם שאלות? אתם רוצים לשפר את בריאותכם, לרדת במשקל התקשרו לטלפון 052-4266934 או צרו איתנו קשר עכשיו בטופס באתר.