Summer diet - how and what to eat
בקיץ מומלץ להתמקד באכילה של 5-6 ארוחות קטנות בכל 3-4 שעות. הארוחות יכולות להיות ארוחות קלילות, קרות או פושרות והן מתאימות יותר מארוחה גדולה וחמה באקלים החם והלח.
מה תורמות ארוחות קטנות? מגבירות תחושת שובע ורוגע, משרות תחושת קלילות, מעודדות ירידה בתאבון ולכן מפחיתות את צריכת המזון.
מה זו ארוחה קיצית? להלן מספר דוגמאות לארוחות קיציות קלילות :
• כריך מ-2 פרוסות לחם בתוספת אחד מהמילויים הבאים :
– שכבה דקה של ממרח כמו טחינה/חומוס/ גבינה 5%/ אבוקדו + ירקות.
– חזה עוף או קציצה קרה + מעט קטשופ/חרדל + ירקות.
– ביצה קשה קרה (אפשר לאחסן במקרר לעת הצורך) או טונה+ כף מיונז דיאטטי.
• גביע יוגורט בתוספת פרי או 2-3 כפות דגני בוקר (רצוי דגני בוקר שאינם עשירים בסוכר ואינם מכילים תוספות מיותרות כמו פירות יבשים, אגוזים, דבש וכדומה).
• סלט בתוספת רצועות חזה עוף או טונה.
מאת דר’ אולגה רז, PhD, תזונאית קלינית, מנחת קבוצות הרזיה, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה במרכז הרפואי איכילוב
אם גם אתם רוצים לדעת וליישם איך לרדת במשקל ולשפר את בריאותכם, תפנו לדר’ אולגה רז ותרשמו לקבוצות או לייעוצים אישיים ותשנו לכם את החיים: 0524266934 או 036094147 או צרו איתנו קשר עכשיו.