כבר אלפי שנים השקדים ידועים כמזון מזין ובריא והוא מייצג את ט”ו בשבט, חג הנטיעות, הודות לטעמו ולפריחת עץ השקדייה המודיעה על בוא האביב.
הערכים התזונתיים של השקדים
שקדים עשירים ב:
• מינרלים : סידן, מגנזיום, אשלגן, ברזל ואבץ.
• ויטמינים : ויטמין E, ויטמיני B ובעיקר חומצה פולית.
• סיבים תזונתיים.
• חלבון (לא מלא).
• שומן (מהסוג הטוב – שומנים חד ורב בלתי רווים שיכולים לתרום למניעת מחלות לב וכלי דם).
• קלוריות (100 גרם שקדים מכילים כ650 קלוריות).
המלצה
כאמור מחד לשקדים אכן יש ערך תזונתי גבוה אך יש בהם גם הרבה קלוריות והרבה שומן. לכן מומלץ לאכול שקדים לעיתים ובכמויות קטנות. כמו כן שימו לב ששקדים עשויים לעורר אלרגיה באנשים רגישים וכמובן שאינם מומלצים לילדים קטנים מחשש לחנק.
מאת דר’ אולגה רז, PhD, תזונאית קלינית, מנחת קבוצות הרזיה, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה במרכז הרפואי איכילוב
ואם גם אתם רוצים ללמוד להכין אוכל בריא, טעים ולא משמין , תרשמו לקבוצות או לייעוצים אישיים ותשנו לכם את החיים: 0524266934 או 036094147 או צרו קשר דרך האתר