לטייל ולשמור על המשקל

למרות המצב, רבים נוסעים לחו”ל, וטוב שכך. לצאת קצת מהדאגות ומהלחץ שכולנו נמצאים שם עושה רק טוב.

אחד הדברים שמטרידים מטיילים, במיוחד את אלה ששומרים על המשקל, הוא האוכל בחו”ל, שללא ספק שונה ממה שאנחנו אוכלים ביום-יום בבית.לטייל ולשמור על המשקל - תמונה

למרות שזה ישמע בלתי ניתן לביצוע לחלק, אבל אפשר להתגבר על הקשיים והפיתויים שמעבר למידה. חלק גדול מהמטופלים שלי מצליחים לשמור על המשקל, ואף לרדת, בעזרת העצות שאני נותנת להם בהכנה לנסיעה. שמירה על המשקל בנסיעות היא בהחלט מאתגרת אך בהחלט אפשרית. כמובן, חשוב מה מטרת הנסיעה: האם היא בעיקר סביב אוכל, או בעיקר הנאה מהנופים, המוזיאונים, הקניות, וכיו”ב, כשהאוכל לא במקום הראשון. הרי גם בבית יש מה לאכול, ולעתים יותר טעים.

הנה כמה אסטרטגיות שיעזרו לכם להישאר על המסלול, שאני אישית מבצעת בנסיעות שלי וזה עובד מצוין:

  1. תכנון מראש:
    כפי שאני מלמדת את המטופלים שלי, כדאי מאוד לא להגיע למצבי רעב, משום שאז לא שולטים באוכל אלא האוכל שולט בנו, ואז אוכלים יותר מדי באותה ארוחה, מה שללא ספק תורם להשמנה.
    איך עושים את זה? אני, למשל, אחרי ששמה את המזוודות בבית המלון, שואלת על הסופר הקרוב, קונה שתייה ללא סוכר, לחם מלא ומה שאפשר למרוח עליו, אולי קצת עגבניות ומלפפונים, מביאה את כל זה למלון, מפנה את המשקאות מהמקרר ושמה שם את הקניות האלה. אני תמיד יוצאת מהמלון עם שתייה ושני סנדוויצ’ים כי למנוע מצב רעב במהלך היום עד שאוכלים במסעדה או בבית קפה. זה עובד מצוין.
  2. שתייה:
    לשתות את הכמויות הדרושות 8-12 כוסות, כולל מים, סודה, משקאות דייאט, תה וקפה ללא סוכר. ממליצה לקחת אתכם ממתיקים, משום לא בכל מקום בעולם מחזיקים אותם. הימנעו ממשקאות ממותקים בסוכר ומיצים – הם משמינים מאוד.
  3. הקפדה על זמני ארוחות קבועים:
    חשוב להקפיד לאכול כל 3-4 שעות. אפשר וכדאי להיעזר בסנדוויצ’ים האמורים. אפשר כמובן לאכול במסעדה או בבית קפה אבל הסנדוויצ’ים יהיו בין לבין כדי למנוע רעב מוגזם.
    בקרת מנות: שימו לב לגודל המנות ולצורת ההכנה – עד כמה שאפשר.
  4. שלוב פעילות גופנית:
    זה כנראה קורה ברוב המקרים בהליכה מאומצת. מי שנמצא בהפלגה כדאי מאוד ללכת לחדר כושר, לשחות ולעשות כל מה שאפשר כדי לא להיות במצב של “אכלתי – נחתי, אכלתי – נחתי” כל היום.
    5. בחירות מזון חכמות:
    מלאו את הצלחת בירקות, דגים, פירות ים, סטייק פילה, לא צלעות, עוף. ברוב המקרים יש מה לבחור מבין סוגי האוכל הפחות משמין. ברור שהארוחות יהיו שונות מאלו בבית, אבל עדיין אפשר למזער את הנזקים הקלוריים במידה רבה. תחשבו על מה להזמין, תוותרו על רטבים שמנים, בקיצור תבחרו אוכל בחוכמה.
  5. צריכת אלכוהול – לא להגזים.
  6. תרגול אכילה מודעת:
    האטו והתענגו על האוכל שלכם. אכילה איטית יכולה לעזור לכם ליהנות יותר מהארוחה ולזהות מתי אתם שבעים. אכילה כל 3-4 שעות עוזרת לא להתנפל על האוכל. תשתדלו להגיע לארוחות לא רעבים מדי.
  7. גמישות וסלחנות לעצמכם:
    לפעמים תוכניות משתנות, וזה בסדר. עשו כמיטב יכולתכם לבצע בחירות בריאות, אך אל תוותרו על פינוקים מדי פעם. אל תרגישו רגשות אשמה – הרי באתם לבלות, לנוח וליהנות. תהנו מהטיול שלכם ותחזרו למסלול אחרי חזרתכם הביתה.

על ידי שילוב האסטרטגיות הללו במהלך הטיולים שלכם, אפשר לשמור על המשקל תוך כדי הנאה מהמסע. מבחינתי המטרה העיקרית היא לא לעלות במשקל, ואם זה מושג – כל הכבוד.