כשאנו מעוניינים לרדת במשקל, לשפר את התזונה והבריאות אנו בד”כ חושבים על מה לאכול וכמה לאכול – שני הדברים הללו כמובן חשובים להשגת תוצאות אבל לא פחות חשוב מהם זה איך אנחנו חושבים ומדברים על אוכל. אתן לכם דוגמא: הגיעה אלי ליעוץ אישה נחמדה בשנו ה60 לחייה הסובלת מעודף משקל ומסכרת לא מאוזנת ולא מטופלת. היא לא מקפידה על תזונה נאותה למצבה ולא שומרת על בריאותה. במהלך הפגישה דיברנו על הסכרת שלה, על חשיבות התזונה ואורח החיים לשיפור מצבה, בנינו לה תוכנית תזונתית וכמובן נתנו לה הנחיות מתאימות. במהלך הפגישה היא סיפרה לי שהיא נוסעת אחת לחודש לבקר את נכדיה בקיבץ. ומה את מביאה להם כשאת נוסעת שאלתי? “דברים טובים” היא ענתה בחיוך. מה זה דברים טובים שאלתי אותה? והיא ענתה שאלו דברים שהם אוהבים כמו מגוון שוקולדים, נחשי גומי, חטיפים ועוד. פשוט דברים טובים. הסתכלתי עליה ואמרתי לה – ראי, סכרת זו מחלה עם אלמנט תורשתי כך שיש סכוי שגם לנכדייך יש גנים שמגדילים להם את הסיכון לחלות בסכרת. כל הדברים הללו שאת נותנת להם הם עשירים בסוכר וקלוריות ריקות, הם לא בריאים לא לך ולא להם אלא אם כבר הרסניים אז איך אפשר לקרוא להם דברים טובים כשהם עושים כל כך הרבה רע? אני מציעה לשנות את צורת החשיבה – ממתקים וחטיפים אולי טעימים אבל אי אפשר לקרוא להם דברים טובים והם ממש לא חייבים להיות הדרך שבה מעניקים לילדים. ילדים גם יהנו מצעצועים, מתנות ובילוי משותף כמו סרט או פארק שעשועים. כי כשאנחנו אוהבים אנחנו רוצים לעשות טוב ולא רע לאנשים היקרים לנו. תחשבו על זה.
מאת דר’ אולגה רז, PhD, תזונאית קלינית, מנחת קבוצות הרזיה, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה במרכז הרפואי איכילוב
אם גם אתם רוצים לדעת וליישם איך לרדת במשקל ולשפר את בריאותכם, תפנו לדר’ אולגה רז ותרשמו לקבוצות או לייעוצים אישיים ותשנו לכם את החיים: 0524266934 או 036094147 או צרו איתנו קשר דרך האתר.