מסתובבים בסופר בדוכני הירקות – איך בוחרים את הירקות הנכונים? האם יש כאלה בריאים יותר מאחרים?
כתומים: בטטה, גזר, דלורית ודלעת – כולם בריאים ומכילים קרוטנואידים שהם נוגדי חמצון חזקים אבל בטטה זה לא ירק אלא פחמימה כלומר תחליף לחם (דומה לתפוח אדמה למרות שהמדד הגליקמי נמוך יותר וטוב יותר מתפוח אדמה).
עמילניים: תפוח אדמה הוא עמילן טהור, דומה בהשפעתו ללחם לבן והבעיה איתו היא שאוכלים ממנו הרבה. בגלל המדד הגליקמי הגבוה עשוי לעכב ירידה במשקל.
תחליפי תפוח אדמה: ארטישוק ירושלמי, לפת וקולרבי כולם בריאים וטעימים, במרק מהווים תחליף מעולה לתפוח האדמה.
נבטוטים ונבטים: נבטוטים מאוד בריאים ועשירים בפיטוכימיקלים שמסייעים במניעת מחלות. נבטוטים מכילים מעט יותר פחמימות וקלוריות אבל לא בצורה משמעותית והם מומלצים בהחלט.
קישור לסרטון:
מאת דר’ אולגה רז, PhD, תזונאית קלינית, מנחת קבוצות הרזיה, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה במרכז הרפואי איכילוב
אם גם אתם רוצים לדעת וליישם איך לרדת במשקל ולשפר את בריאותכם, תפנו לדר’ אולגה רז ותרשמו לקבוצות או לייעוצים אישיים ותשנו לכם את החיים: 0524266934 או 036094147 או צרו איתנו קשר דרך האתר.